портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Опалювальний сезон у Донецькій області: до теплоносія підключено 92,5% об'єктів

Опубліковано 29 жовтня 2021 року, 17:17

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко доповів Президенту України Володимиру Зеленському про перебіг опалювального сезону у Донецькій області.

Протидія поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 та стан проходження опалювального сезону 2021/2022 стали основними питаннями, які обговорили сьогодні на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Донеччина долучилася до засідання у онлайновому форматі.

Президент звернув увагу присутніх на необхідності збереження тарифів для населення на рівні тарифів минулорічного опалювального сезону. Саме про це йшлося у Меморандумі, який був підписаний за ініціативи Президента на одному з попередніх засідань Конгресу.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що українські газові сховища мають достатній обсяг газу для стабільного походження опалювального сезону. Крім того, уряд виділив додаткові кошти для надання субсидій населенню.

"Уряд виконає всі зобов'язання, які були прописані у Меморандумі, - запевнив Денис Шмигаль представників органів місцевого самоврядування. - Цей складний енергетичний період для Європи і світу ми маємо пройти злагоджено".

Прем'єр-міністр наголосив, що Україні вже час серйозно займатися енергоефективністю та енергозбереженням, і анонсував нову державну програму з енергозбереження, яка реалізовуватиметься наступного року.

Доповідаючи Президенту про перебіг опалювального сезону у Донецькій області, Павло Кириленко зазначив, що станом на сьогоднішній ранок в області до теплоносія підключено:

- 7595 будинків, що становить 94,8% від їхньої загальної кількості;

- 935 об'єктів соціальної сфери (77,3%);

- 464 дитячі дошкільні заклади (94,1%);

- 289 загальноосвітніх навчальних закладів (56,8%);

- 182 заклади охорони здоров'я (87,5%).

Загалом до теплоносія підключено 8530 об'єктів (92,5% від їхньої загальної кількості).

До ГК "Нафтогаз Трейдінг" подано 100% документів, необхідних для укладання договорів. Фактично укладено 79 договорів - 67,5% від необхідної кількості.

«Донеччина має постійну підтримку з боку держави. Працюємо, щоб усі завдання, покладені на Донецьку ОДА Президентом та Урядом, були виконані», - зазначив очільник області.