портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині провели круглий стіл, присвячений забезпеченню осіб з інвалідністю протезно-ортопедичними виробами

Опубліковано 05 грудня 2023 року, 17:59 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Сьогодні, 5 грудня, Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів у режимі відеоконференції проведено круглий стіл, присвячений стану забезпечення осіб з інвалідністю та осіб з інвалідністю внаслідок війни протезно-ортопедичними виробами, а також напрацюванням дорожньої карти.

У заході взяли участь народні депутати України, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, громадські організації та об’єднань, протезно-ортопедичних підприємств, наукових установ, представники департаменту соціального захисту населення Донецької облдержадміністрації.

Під час круглого столу були обговорені питання протезування в Україні, державна стратегія розвитку цієї галузі, діяльність протезно-ортопедичних підприємств різних форм власності, поточний стан забезпечення осіб з інвалідністю протезно-ортопедичними виробами, реабілітаційний процес, погляд очима користувачів.

За результатами круглого столу обговорено проблемні питання за даним напрямком роботи, напрацьовано дорожню карту та надані відповідні доручення.

Метою зустрічі було формування спільного бачення шляхів вирішення нагальних проблем та інформування про нові державні політики, пов’язані з їх розв’язанням, розвиток системи реабілітації.