портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині провели перше в 2021 році засідання з питань паралімпійської та дефлімпійської підготовки

Опубліковано 15 січня 2021 року, 15:58

Перше в 2021 році онлайнове засідання з питань паралімпійської та дефлімпійської підготовки відбулося під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика 15 січня. 

«Саме в поточному році заплановане проведення головних міжнародних змагань для осіб з інвалідністю – Паралімпійських ігор у Японії з 24 серпня по 5 вересня та Дефлімпійських ігор у Бразилії з 5 по 21 грудня. І нашим спільним завданням є забезпечення спортсменів і тренерів Донеччини якнайкращими умовами», - наголосив Володимир Мицик.

Засідання присвятили розгляду питань підготовки легкоатлетів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору. Заслужені тренери України Віктор Лис та Вячеслав Понька доповіли, що в цьому виді спорту кандидатами на участь у Паралімпійських іграх від Донеччини є 4 провідних атлети: Юлія Павленко, Дмитро Ібрагімов, Микола Жабняк і Володимир Пономаренко. Спортсмени готуються на сучасному стадіоні «Металург» у місті Бахмут – одному з кращих в Україні, мають повне забезпечення спортивним екіпіруванням та обладнанням.

Тренери зауважили, що процес визначення учасників Паралімпійських ігор та формування збірної країни не передбачає отримання ліцензій, а засновується на системі відбору та світовому рейтингу. Ключовими в цьому плані мають стати чемпіонат Європи в Польщі у травні-червні та чемпіонат України у червні. При цьому безпосередньо на Донеччині в Бахмуті протягом 2021 року намітили провести 5 основних навчально-тренувальних зборів національної паралімпійської збірної з легкої атлетики, а також 2 чемпіонати України та Кубок України.

«Плануємо максимально ефективно підвести спортсменів до відповідальних стартів, і поїхати в Токіо не просто як учасники змагань, а як реальні претенденти на призові місця. Адже маємо віддячити тій постійній вагомій підтримці, яка надається з боку Донецької облдержадміністрації та управління фізичної культури та спорту, у злагодженій співпраці з Донецьким регіональним центром «Інваспорт» та Донецькою обласною ДЮСШ для осіб з інвалідністю. Намагатимемося виправдати довіру високими результатами», - зазначив Віктор Лис.

Додамо, що на січень 2021 року заплановане проведення ще двох засідань з питань паралімпійської та дефлімпійської підготовки – стосовно спортсменів Донеччини з плавання (з ураженням опорно-рухового апарату, вадами зору, розумового та фізичного розвитку) та легкоатлетів з вадами слуху.