портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Перші дев’ять людей здали тест на антиген коронавірусу SARS-CoV-2 на КПВВ «Новотроїцьке»

Опубліковано 15 січня 2021 року, 15:47

Перші дев’ять людей здали тест  на антиген коронавірусу SARS-CoV-2 на КПВВ «Новотроїцьке» сьогодні, 15 січня.  Про це  під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області повідомив заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко.

З 15 січня на КПВВ «Новотроїцьке» запроваджено послугу з експрес-тестування на антиген коронавірусу SARS-CoV-2.

«Сьогодні КПВВ «Новотроїцьке» працює з 8-ої години. На 13-ту годину дев’ять осіб висловили бажання пройти швидкі антигенні тести»,  - сказав він.

Кожен, хто перетинає лінію розмежування з боку тимчасово окупованої території, зобов’язаний встановити мобільний застосунок «Вдома». Зняття  контролю в електронному сервісі «Вдома» можливо або після завершення 14 днів самоізоляції особи,  або в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції,  або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2. 

«У разі проходження за власним бажанням експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу, всі результати будуть занесені в систему. Після обробки цих результатів буде знято контроль у мобільному додатку «Вдома», якщо результат буде негативний. Якщо результат буде позитивний, то інформація буде передана до лікарів на тій території, куди прямувала ця людина, далі буде запропоновано епідрозслідування, обстеження і лікування хворого»,  -  пояснив Олександр Педенко.

Нагадаємо, що через дії окупантів пропуск на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» здійснюється лише двічі на тиждень – у понеділок і п’ятницю.

Кабінет Міністрів дозволив під час в'їзду з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей проводити експрес-тестування на антиген коронавірусу SARS-CoV-2.