портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині розпочав роботу форум "Наука. Бізнес. Інновації"

Опубліковано 10 вересня 2020 року, 12:44

Регіональний форум "Наука. Бізнес. Інновації" за темою "Smart Region" почав роботу у Слов'янську 10 вересня. 

Участь у роботі форуму взяли представники центральних та місцевих органів влади, бізнесмени, науковці, представники неурядових організацій та ЗМІ.

Відкрив форум віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. "Кожного дня з'являються нові івенти, які стосуються цифровізації. Раніше такого не було, і у сфері ІТ ми зробили ривок, якого не було останні 10 років… Девчому ми вже перші в світі - ми першими запровадили електронні паспорти. Ми працюємо над напрямками, які змінять загальну інфраструктуру. Ми прагнемо за три роки зробити цифровими усі послуги, які зараз є в Україні. Для початку ми запустили портал і додаток "ДІЯ", якими вже користується 5 мільйонів наших громадян. Тут постійно з'являються нові сервіси. Так, вже зараз можна відкрити бізнес за три хвилини, отримати документи та довідки і багато іншого", - наголосив він.

Михайло Федоров зазначив, що одним з пріоритетів є за три роки навчити 6 мільйонів людей основам цифрової грамотності. Також міністерство планує забезпечити покриття території країни високоякісним інтернетом на 95%.

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко зазначив, що розвиток нових технологій має критичне значення для розвитку області.

"Область посідає перше місце в Україні за обсягом реалізації інноваційної продукції промисловими підприємствами. Розвиток ІТ технологій потрібен не тільки для того, щоб продемонструвати, що область не стоїть на місці в умовах окупації територій, в умовах наявності лінії розмежування, яка по живому ріже область, але й дати можливість після звільнення наших земель швидко трансформувати їх, за допомогою розвинених підконтрольних територій відновити нормальне мирне життя", - сказав очільник області.

В рамках форуму на панельних дискусіях будуть розглянуті питання перспектив інноваційного розвитку, пошуку джерел фінансування, новітніх методів управління та навчання, а також впровадження інноваційних проєктів.