портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині розпочав роботу регіональний фестиваль "RoboSmart Dn.Ua"

Опубліковано 23 червня 2021 року, 11:11

Регіональний фестиваль "RoboSmart Dn.Ua" стартував у Слов’янську сьогодні, 23 червня.

Він проводиться з метою сприяння інноваційному розвитку Донецької області, прискорення впровадження Smart-технологій, а найважливіше – популяризації робототехніки серед дітей та молоді регіону.

«Радий вітати вас на черговому регіональному фестивалі з робототехніки "RoboSmart Dn.Ua". Це фестиваль молодих, креативних, енергійних. Недарма ми його запланували та проводимо напередодні Дня молоді. Наш фестиваль зібрав людей, які націлені на те, щоб якомога ефективніше реалізувати свій потенціал задля власного добробуту та добробуту суспільства в цілому», - привітав учасників з відкриттям фестивалю перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз.

В рамках фестивалю учасники дитячих команд з робототехніки презентують цікаві роботизовані проєкти, спрямовані на вирішення нагальних потреб суспільства. З метою активізації розбудови регіональної мережі лабораторій, студій, гуртків з робототехніки, залучення школярів до процесів конструювання і програмування, в онлайновому форматі проводяться майстер-класи, в яких мають змогу взяти участь потенційні тренери та майбутні учасники гуртків з робототехніки.

Журі визначить 1,2,3 місця у молодшій та старшій лігах. Але подарунки, грамоти та кубки отримують усі команди-учасники.