портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині ситуація, зумовлена пандемією COVID-19, ускладнюється впродовж останніх двох місяців

Опубліковано 05 жовтня 2021 року, 17:38

Ситуація, зумовлена пандемією COVID-19, суттєво ускладнюється впродовж останніх двох місяців у Донецькій області. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив на брифінгу у Краматорську сьогодні, 5 жовтня.

«За вересень маємо майже в чотири рази більше нових хворих, ніж за серпень. У цифрах це виражається наступним чином: виявлено 8184 нових випадків захворювання, 145 осіб померло. Ми розуміємо, що третя хвиля набирає обертів. За підрахунками, приблизно на листопад ми виходимо на пік пандемії», - сказав очільник області.

Киснем у лікарнях Донеччини забезпечено приблизно 95% ліжкомісць. Зараз вирішується питання оснащення основних лікарень базовим стаціонарним киснем, реалізуються проєкти щодо кисневих станцій.

Попередньо, буде додатково додано ще 235 ліжкомісць для хворих на COVID-19.

Павло Кириленко наголосив, що із загальної кількості госпіталізованих хворих на COVID-19 кількість вакцинованих людей не перевищує 4%. «Висновки робіть самі», - сказав голова ОДА.

Він зазначив також, що майже в усіх закладах освіти показник вакцинації працівників становить понад 80%. Нарізі тільки в 5 школах області 5-11 класи поки що навчаються дистанційно.

«Попереду холодна пора року, тому захворюваність гострими респіраторними захворюваннями може стрімко піти вгору. Тому необхідно дбати про здоров’я. Ліжкомісця, стаціонарний кисень, забезпечення всім необхідним - і вакцинами, і медичним обладнанням, медпрепаратами - на постійному контролі знаходиться», - сказав Павло Кириленко.