портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині триває Міжнародна акція «16 днів проти насильства»

Опубліковано 30 листопада 2021 року, 18:15 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Заходи до Міжнародної акції «16 днів проти насильства» тривають у Донецькій області. 

Зокрема, в Мангушській селищній територіальній громаді відбувся кінопоказ документальної стрічки української режисерки Лізи Сміт  «Розірви коло». Ця стрічка розповідає історії жінок, кожна з яких змінює своє життя, виходячи з кола насильства. Від дзвінка в поліцію, життя в шелтері до повернення до самої себе, — жінки наважуються піти від насильства заради себе та своїх дітей. Часто цей процес виявляється довгим та складним, адже потребує значної роботи над собою та своїми відносинами з навколишнім світом.

У комунальному закладі «Донецький обласний соціальний центр матері та дитини» пройшла зустріч із представниками комунальної установи «Обласний центр соціально – психологічної реабілітації». Представники установи розповіли про свої історії життя, поділилися думками, пережитими страхами. Розповіли, як вони змогли подолати наслідки пережитого. Жінки Центру матері та дитини, залучившись до розмови, розповіли про свої випадки життя, вживання алкоголю та наркотичних речовин, внаслідок яких вони опинилися в складних життєвих обставинах.  Психологиня установи розповіла про різні способу виходу зі складних життєвих ситуацій, про наслідки вживання алкоголю, тютюну та наркотичних речовин для вагітних жінок, дітей та які почуття відчувають діти, коли батьки вживають такі речовини.

У Донецькому обласному соціальному гуртожитку для дітей-сиріт проведено артзахід,  під час якого хлопці, дівчата та працівники створили візуальний меседж «Ми проти насилля», а також обговорили, які існують види насилля, про їх важкі наслідки тощо. Після заходу було проведено анкетування отримувачів послуг з метою виявлення рівня обізнаності з питань насилля щодо жінок та подальшого інформування клієнтів, підвищення їх компетенцій з цього питання.

На базі Дитячо-юнацької спортивної школи м. Покровськ серед учнів ліцею «Надія» пройшла тематична бесіда на тему «Домашнє насильство має бути покараним».

Очеретинська селищна ВЦА приєдналася до помаранчевої хвилі  Міжнародної акції «16 днів проти насильства», тут провели інформаційно-просвітницький захід з метою привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. 

Великоновосілківська селищна рада оголосила онлайовий конкурс малюнків для дітей та молоді Великоновосілківської селищної ради «НАСИЛЬСТВУ- STOP!», в якому беруть участь представники кожного села та селища громади.

У Черкаській селищній територіальній громаді спеціалістом відділу сім'ї, молоді та спорту спільно з поліцейським громади продовжують проводити профілактичні бесіди «Я маю право на життя без насилля» в закладах освіти громади. 30 листопада відбулася зустріч з учнями середньої ланки Черкаської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, де обговорили, як розпізнати прояви насильства та як діяти у таких ситуаціях.