портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина взяла участь у національному освітньому форумі «Нова українська школа 2020/2021: синергія, інтеграція, менеджмент»

Опубліковано 30 листопада 2021 року, 18:23 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Делегація Донецької області взяла участь у національному форумі директорів департаментів освіти і науки обласних, Київської міської державної адміністрації, керівників департаментів (управлінь) освіти міст – обласних центрів, керівників закладів післядипломної педагогічної освіти «Нова українська школа 2020/2021: синергія, інтеграція, менеджмент».

Захід відбувся 30 листопада у Києві на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України.

На чолі делегації Донецької області були заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна, директор департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Тетяна Сідашева, в.о. ректора Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Юлія Бурцева. 

У межах форуму Донецька область презентувала систему роботи з підготовки педагогів до впровадження STEM-освіти, методичний інструментарій, посібники зі STEM-освіти та вебдизайну, Концепцію розвитку цифрової освіти в регіоні.

Неабияку зацікавленість присутніх викликав макет «розумної теплиці», яку нещодавно було відкрито у Великоновосілківському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2. Теплиця слугуватиме осередком розвитку STEM-освіти в області за природничим напрямом та майданчиком для проведення учнівських дослідницьких робіт за допомогою нового обладнання: гідропоніки, апарату для клонування рослин, крапельного полива та полива «Туман».

Відвідав виставку Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. Він відзначив, що саме експозиція Донеччини демонструє зразкове впровадження Нової української школи, її діяльнісного, практичного та компетентнісного підходів.

Заступник Міністра освіти і науки України Віра Рогова відзначила, що виставка Донецької області найкращим чином демонструє досвід у впровадженні STEM-освіти.

Доробки Донеччини не залишили байдужими й Станіслава Ніколаєнка, ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України, та Юрія Завалевського, першого заступника директора Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».

На дискус-платформі «Кращі практики впровадження інновацій Нової української школи в регіоні» директор департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Тетяна Сідашева  представила Проєкт розвитку STEM-освіти в Донецькій області як складової реалізації концепції «Регіональний розвиток цифрової освіти на 2021‒2027 роки».

За підготовку та активну участь у Національному освітньому форумі «Нова українська школа» 2020/2021: синергія, інтеграція, менеджмент» Донецькому обласному інституту післядипломної педагогічної освіти оголошено Подяку Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.

Інші новини за темою