портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Релокація з новими можливостями: як працюють переміщені заклади освіти Донеччини на Тернопільщині

Опубліковано 17 жовтня 2024 року, 16:41 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

До селища Гримайлів Тернопільської області переїхали з Донеччини заклади професійно-технічної освіти. У межах робочої поїздки до Тернопільщини директорка департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Тетяна Сідашева відвідала Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище, Костянтинівське вище професійне училище та Краматорське вище професійне училище, де провела робочу зустріч з керівниками закладів.

Навчально-адміністративний корпус вже повністю підготовлений для проведення практичних занять учнів. Майстерні для навчання за професіями «Електрозварник ручного зварювання», «Маляр; штукатур; лицювальник-плиточник», «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» і лабораторією для програми «Кухар; кондитер» укомплектовані необхідним обладнанням.

Тривають ремонтні роботи з облаштування навчально-практичного центру за спеціальністю «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування», відкриття якого стало можливим завдяки перемозі ДНЗ «Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище» у проєкті Міністерства освіти і науки України «100 майстерень» навесні 2024 року. Незабаром на новітньому обладнанні центру навчатимуть майбутніх фахівців-монтажників.

Також заплановано оновлення майстерні для підготовки за професією «Електрозварник ручного зварювання». Завдяки участі ДНЗ «Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище» у проєкті «Публічно-приватне партнерство для поліпшення професійної освіти в Україні» буде придбано нове обладнання та матеріали на суму 989,9 тис. грн.

Завдяки благодійній допомозі від організацій Ukraine House DC Foundation, Представництва дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ), Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ GmbH), ЮНЕСКО та Фонду міжнародної солідарності (м. Варшава) обладнані два нові комп’ютерні класи та оснащені кабінети загальноосвітньої і професійної підготовки. Також зроблено косметичний ремонт адміністративних приміщень.

Для організації дозвілля учнів є стадіон, спортивний майданчик, спортивна й актова зали. Гуртожиток укомплектований меблями та відповідає санітарно-гігієнічним вимогам. Він може прийняти до 180 мешканців.

Для відпочинку учнів облаштовані кінозал, кімната для настільних ігор та бібліотека.

З метою обговорення актуальних питань діяльності закладів Тетяна Сідашева зустрілася зі своєю колегою Ольгою Хомою, директоркою департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації та подякувала за всебічну підтримку педагогічних колективів релокованих закладів.

Інші новини за темою