портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині триває підготовка до жнив

Опубліковано 25 червня 2024 року, 18:58 , Департамент агропромислового комплексу та земельних відносин

25 червня 2024 року під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Бойка відбулася обласна робоча нарада з питань підготовки та збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур.

Участь у нараді взяли представники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, військового командування, начальники районних та місцевих військових адміністрацій, керівники сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств.

Під час наради директор департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин облдержадміністрації Артем Чаган розповів про організаційні заходи з підготовки збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур у 2024 році.

В цьому році аграрії області, крім безпекових викликів, стикнулися з травневими заморозками та нестачею вологи у ґрунті, що призвело до гибелі посівів та зменшення прогнозованої урожайності.

За попереднім прогнозом, врожаю поточного року буде достатньо для забезпечення внутрішньої потреби області, яка складає 365 тис тонн.

Увагу учасників наради було акцентовано на діючих програмах державної підтримки аграріїв та співпраці з міжнародними партнерами, які надають гуманітарну допомогу дрібним товаровиробникам та домогосподарствам в сільській місцевості.

Крім того на нараді були розглянуті безпекові питання під час проведення жнив, забезпеченню протипожежного захисту зернових посівів, організації взаємодії з військовим командуванням і правоохоронними органами, дотримання вимог безпеки дорожнього руху.