портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Києві відбувся Всеукраїнський збір Дитячого екологічного парламенту

Опубліковано 25 червня 2024 року, 18:35 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

У Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді відбувся Всеукраїнський збір юних лідерів Дитячого екологічного парламенту (ДЕП).

Донеччину на заході представляла команда вихованців Донецького обласного еколого-натуралістичного центру з Костянтинівки: Аліна Борисенко, Олександра Злотаренчук, Поліна Ларенко, Анастасія Чернявська, Валерія Островська. Дівчата презентували власні екологічні проєкти: фотоальбом «Екофакт екозлочинів рф на території Донецької області», науково-дослідницький проєкт «Вплив воєнних дій на ґрунти Костянтинівської ТГ Донецької області», соціальний проєкт «Діти-волонтери», творчий проєкт «Віртуальні екскурсії «Донеччина – заповідна», відеороботу «Балка Кравецька».

Найбільше захоплення у присутніх викликав проєкт «Еко Тік-Ток», де наші юні екологи представили короткі відеоролики на актуальні екологічні теми.

Окрім презентації своїх напрацювань, учасники збору долучилися до майстер-класів, ознайомилися з методиками міжнародної програми GLOBE та пройшли тренінг «Екоініціативи: як творчі ідеї змінюють життя».

Також було обрано нового президента, координаторів і членів наглядової ради ДЕП. Донецьку область у Всеукраїнському Дитячому екологічному парламенті представлятиме Анастасія Чернявська.

Участь у зборах ДЕП стала для юних екологів можливістю презентувати свої природоохоронні ініціативи, здобути нові знання та навички, знайти нових друзів. Дякуємо керівнику гуртка Ганні Данильченко за підготовку команди та вагомий внесок у розвиток пізнавальної й дослідницької діяльності учнів у галузі екології.