портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині триває примусова евакуація дітей: треба вивезти ще 848 неповнолітніх

Опубліковано 26 вересня 2024 року, 09:49

У 14-ти населених пунктах, звідки оголошена примусова евакуація родин з дітьми, на сьогодні залишаються 848 дітей у Покровському та Краматорському районах. 

Про перебіг евакуації до більш спокійних регіонів з Донеччини говорили під час брифінгу в Донецькій ОДА, за участю представників департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи, служби у справах дітей та департаменту соціального захисту населення.

Найбільше дітей – у місті Костянтинівка, де досі проживають 611 дітей, далі йде Покровськ – 135 дітей, а загалом у Покровській громаді досі в небезпеці перебувають 264 неповнолітніх. У Іллінівській громаді залишаються проживати 64 родини.  

За словами Юлії Рижакової, в.о. начальника обласної Служби у справах дітей, у примусовий спосіб уже евакуювали 10221 дитину з 798-ми родин. 

Дмитро Пожарський, начальник відділу з питань надання соціальних послуг департаменту соціального захисту населення додав, що на збірному пункті ті родини, які погоджуються на евакуацію, спілкуються з міжнародною організацією та оформлюють фінансову допомогу у розмірі 10800 грн на людину. 

Також ці родини потрапляють до реєстру Мінсоцполітики та мають можливість оформити та отримувати допомогу для ВПО на півроку у розмірі від 2 до 3 тисяч гривень. Сама евакуація безкоштовна, з безкоштовним розселенням, нагадав Дмитро Пожарський.

Робітники шахтарських професій можуть поїхати до Львівщини, де разом з поселенням пропонують роботу за фахом. Якщо є таке бажання, треба повідомити військову адміністрацію свого населеного пункту, звідки родина буде виїжджати, відповідну інформацію передадуть приймаючій громаді.