портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині триває реалізація соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України»

Опубліковано 17 червня 2023 року, 08:31 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України», що ініційовано Президентом України в 2021 році з метою зробити спорт ближчим до людей, отримав у Донецькій області новий поштовх розвитку. Відновлення роботи над проєктом в регіоні у березні 2023 року відбулося завдяки спільним зусиллям управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації і Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 30.03.2023 р. № 270-р «Про розподіл у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виконання окремих заходів з реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», до обласного бюджету Донеччини надійшла субвенція в розмірі 392,4 тис. грн. Кошти в рамках зазначеної субвенції спрямовуються на оплату послуг координаторів з проведення заходів щодо реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України».

Обласний центр «Спорт для всіх» разом із мережею місцевих центрів «Спорт для всіх» Донеччини провели роботу з пошуку та подальшого інструктажу координаторів. Завдяки цьому було повноцінно відновлено роботу локацій проєкту в Покровській, Білозерській, Селидівській і Добропільській територіальних громадах.

Координатори проводять на «Активних парках» заходи в найрізноманітніших форматах – це руханки, тренування, показові виступи, змагання. У рамках проєкту проходять заходи за напрямками низки видів спорту: футболу, волейболу, стрітболу, легкої атлетики, а також фітнесу. До активностей охоче долучаються представники різних верств населення та вікових груп.

Повну підтримку в організації діяльності координаторів у громадах надає ДОЦФЗН «Спорт для всіх». Фахівці установи допомагають з оформленням сторінок «Активні парки» у соціальних мережах, веденням звітності, надають рекомендації щодо форматів спортивних заходів.

На локаціях «Активних парків» у Донецькій області вирує спортивне життя. Це означає, що проєкт цілком виконує свою мету – організацію оздоровчої рухової активності всіх категорій громадян, створення умов для зниження показників захворюваності, поліпшення якості та тривалості активного життя населення, профілактики захворювань і подолання їх наслідків.

За інформацією управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації