портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 17 червня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників Донеччини.

Штаб-сержант Костянтин Комендант, позивний Батя, помер у Дніпровському шпиталі 13 травня 2022 року. За 13 днів до того боєць отримав важкі поранення в бою з окупантами біля села Новосілка. У червні захиснику виповнилося б 45 років.

Костянтин народився у селищі Стіжківське. Здобув фах зварювальника у Шахтарському професійно-технічному училищі № 98. З 2014 року брав участь в АТО. Воював у різних підрозділах. Військова справа стала його головним захопленням. Жив на Хмельниччині.

Під час повномасштабної війни чоловік служив в інженерно-саперній роті 48-ї інженерної бригади Збройних сил України, продовжував боронити рідну країну від російських окупантів. Був вірним присязі до останнього подиху.

За час служби командування неодноразово відзначало Костянтина нагородами. Посмертно він був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня.

«Костянтин був справжнім Героєм. З перших днів війни, ще у 2014 році, став на захист Батьківщини. Найкращий син, найкращий батько, найкращий брат, друг, побратим і просто дуже гарна, весела, добра людина», – розповіла мама загиблого Світлана.

Поховали захисника в селі Ліпляве на Черкащині.

У Костянтина залишилися мама, сестра, донька і син.

З 24 лютого росіяни вбили 1563 мирних жителя Донеччини, поранили ще 3702. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!