портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині вакцина проти COVID-19 наявна у достатній кількості

Опубліковано 07 липня 2021 року, 13:13

У Донецькій області наявна у достатній кількості вакцина CoronaVac/Sinovac Biotech та Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко сказав на брифінгу у Краматорську сьогодні, 7 липня.  

Наразі в області першу дозу щеплення проти COVID-19  отримали 120 927  людей, другу дозу – 37 840. 

«Дуже багато дискусій про те, чи потрібно вакцинуватися. Це необхідно роботи.  Це буде мати надпозитивний ефект.  Вакцина в області є, і вона наявна у достатній кількості – CoronaVac і Pfizer. Вони будуть ще доставлятися... Зараз ситуація абсолютно стабільна, але вірус має схильність до мутацій, літо скоро закінчиться, і ми можемо зіткнутися з новою хвилею вірусу. Хід хвилі може змінитися й ми повинні бути готові», -  сказав очільник області. 

Нагадаємо,  що у червні розпочався запис на щеплення проти COVID-19 громадян України, які проживають на тимчасово окупованих РФ територіях Донецької, Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя і належать до пріоритетних груп, вакцинація яких зараз відбувається в Україні.