портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині за рік грошову компенсацію за зруйноване внаслідок російської агресії житло виділили 153 постраждалим особам

Опубліковано 07 липня 2021 року, 13:43

Обласна комісія з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією РФ,  за 2020-2021 роки прийняла  рішення про надання  компенсації  за зруйноване житло 153 постраждалим особам на загальну суму 39,7 млн гривень.  Про такі проміжні підсумки роботи комісії  повідомив  заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін сьогодні, 7 липня.  

«За 2020 – 2021 роки проведено 19 засідань комісії, на яких прийняте рішення надати грошову компенсацію за зруйноване житло 153 постраждалим особам на загальну суму 39,7 мільйона гривень. Важливо, що 96 осіб вже отримали кошти на свої карткові рахунки на загальну суму 24,7 мільйона. Ми вже маємо приклади, коли люди придбали своє житло. Дуже приємно, коли люди залишаються у своїх містах. Так, мешканці Широкиного купують будинки біля Маріуполя, мешканці Авдіївки – у Авдіївці тощо», - наголосив Вадим Філашкін.

Директор департаменту соціально-гуманітарної політики та внутрішньо переміщених осіб міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Калупаха високо оцінила роботу з виплати компенсацій, проведену у області.

«Ми бачимо, наскільки активно місцеві адміністрації долучились до роботи з людьми та підготовки документів на отримання компенсацій. Ми бачимо наскільки велика робота вже проведена і розуміємо усі загрози, які існують під час обстежень житла поблизу лінії розмежування. Сподіваюсь, у подальшому робота буде проводитись на тому ж якісному рівні», - зазначила вона.

Вадим Філашкін підкреслив, що на наступному засіданні обласної комісії буде розглянуто понад 40 заявок, а загалом до кінця 2021 року органи місцевого самоврядування мають зібрати від людей якомога більше пакетів документів для того, щоб більша кількість мешканців області отримали кошти та могли придбати собі нове житло.