портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відбулось спецпогашення нової марки воєнного часу, присвяченої Головному управлінню розвідки

Опубліковано 30 червня 2023 року, 15:45

30 червня, у річницю звільнення острова Зміїний, начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кирилекно разом з представником Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрієм Луценком та керівником Донецької дирекції Укрпошти Вадимом Шестопаловим взяли участь у спецпогашенні нової марки воєнного часу, присвяченої Головному управлінню розвідки.

Робота розвідників стає відома лише з часом, проте надзвичайно складні та важливі операції, які здійснює ГУР, вже увійшли в історію сучасної боротьби України за незалежність. Це і дії спецпризначенців на Гостомельському аеродромі, і звільнення острова Зміїний, і штурмові операції з деокупації Харківщини, і рейди до окупованого Маріуполя на «Азовсталь», і «бавовна» на ворожому аеродромі Енгельс.

На поштовій марці, конвертах та листівці зображено розвідників, які перебувають на бойових завданнях – фото надало Головне управління розвідки. Марка містить благодійну складову - зібрані кошти будуть скеровані на придбання засобу «помсти», ударну силу якого незабаром відчують на собі російські загарбники.  Кошти від продажу нової марки підуть на придбання морського дрону, який захистить українців від російських ракет, запущених з ворожих кораблів. 

- Дякую спецпризначенням за мужність та жертовність у захисті Донеччини та всієї країни від російських окупантів. Безперечно згоден зі словами пана Андрія Луценка: «Вся територія Донеччини буде вільною та українською!» - наголосив Павло Кириленко.

Довідково: 30 червня - офіційне введення цієї поштової марки в обіг. Погашення «Перший день» традиційно відбулось в Києві, спецпогашення – у всіх регіонах України. Тираж поштової марки – 1 075 000 примірників. Номінал – F (23 грн) + 7,00 грн благодійність. Кількість марок в аркуші – 5+1 купон. До марки випущено конверт «Перший день», немаркований художній конверт та художню картку.  Поштова марка «Головне управління розвідки Міністерства оборони України» є продовженням серії «Слава силам оборони і безпеки України!», розпочатої Укрпоштою в травні з випуску «Гвардія наступу». Ці поштові випуски продовжують уславлення українських захисників і захисниць, які боронять нашу країну, захищаючи її суверенітет і територіальну цілісність. Нагадуємо, що у 2022 р. Укрпошта презентувала благодійний поштовий випуск «Слава Збройним Силам України!».