портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відзначили Всесвітній день гуманітарної допомоги

Опубліковано 20 серпня 2019 року, 20:05 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

20 серпня в Краматорську представники неурядових організацій спільно з агентствами Організації Об’єднаних Націй провели захід, присвячений Всесвітньому дню гуманітарної допомоги. Участь у ньому взяли голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, міський голова Андрій Панков, координаторка системи ООН в Україні/координаторка з гуманітарних питань Оснат Лубрані.

Керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко зазначив, що внаслідок війни на території Донбасу, область зазнала гуманітарної кризи.

«Безперечно, можна стверджувати, якщо б не ті 67 міжнародних організацій, як урядових, міжурядових та неурядових, ті досягнення, які наразі нами отримані, їх би взагалі не було. Перш за все, дякуємо за ту допомогу, яку отримують мешканці Донецької та Луганської областей на лінії розмежування. Якщо брати цифри і статистику, то лише у цьому році міжнародними організаціями було надано допомогу 650 тисячам людей по обидві сторони лінії розмежування. Понад 64 тисячі людей отримали харчування та засоби першої необхідності для існування по всій території області. Тому хочу привітати усіх присутніх з цим святом. Дякую кожному, хто допомагає мешканцям нашої області. Миру нам всім!», – зауважив очільник області.

Захід об’єднав як освітні, так і розважальні локації. Діти та дорослі мали можливість взяти участь в інтерактивних конкурсах, майстер-класах та міні-тренінгах, отримати юридичну консультацію, а також подивитися презентації процесу розмінування та служби розшуку дітей. Також була представлена від кожної гуманітарної організації інформаційна продукція, яка описувала її діяльність, мету та вже досягнуті результати.

Кожен з відвідувачів мав можливість отримати необхідну інформацію про діяльність гуманітарних організацій на території області, поспілкуватись з її представниками, отримати консультації.

 За плідну співпрацю та відданість своїй роботі Донецька облдержадміністрація вручила координаторці системи ООН в Україні/координаторці з гуманітарних питань Оснат Лубрані почесну нагороду.