портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині визначили місця для відстою великовагових транспортних засобів

Опубліковано 16 липня 2021 року, 10:32

Нарада щодо визначення місць для відстою великовагового транспорту на період дії обмеження руху у літній період  на автодорогах загального користування відбулась під головуванням заступника голови Донецької  облдержадміністрації Вадима Філашкіна у Краматорську сьогодні,  16 липня.  

 Участь у нараді також взяли представники структурних підрозділів облдержадміністрації та Національної поліції. 

Аналіз інформації, що надходить до облдержадміністрації щодо організації габаритно-вагового контролю на автомобільних дорогах загального користування Донецької області, свідчить про існування низки проблем, які впливають на експлуатаційний стан та якість автодоріг. 

«Внаслідок безконтрольного руху транспортних засобів, вагові параметри яких перевищують дозволені норми, автомобільні дороги зазнають передчасних руйнувань, що призводить, у тому числі, до надмірних витрат бюджетних коштів на усунення наслідків цих руйнувань та зниження рівня безпеки руху на автомобільних дорогах» , - наголосив Вадим Філашкін.

Також він зазначив, що спільна взаємодія структурних підрозділів та здійснення заходів для збереження автомобільних доріг загального користування та вулиць населених пунктів є основним завданням сьогоднішньої зустрічі в рамках наради.

Нагадаємо, з метою збереження автомобільних доріг загального користування місцевого значення області, у 2020 році здійснено заходи з будівництва нових майданчиків для габаритно-вагового контролю на автомобільних дорогах С051016 Торське- Кремінне км 9+100, О0518 Добропілля- Кам’янка км 35 +100.

Також у цьому році в рамках капітального ремонту доріг буде облаштовано ще 2 майданчика ГВК на об’єктах:

Капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення «О0544 Мирноград – Гродівка – до а\д\Н-20\ на ділянці км 22+600 – км 29+800; 

Капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення «О0535 Слов’янськ – Майдан на ділянці км 13+000 км – 28+500 (окремими ділянками).