портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині вшанували пам’ять тих, хто віддав життя за волю України

Опубліковано 21 листопада 2021 року, 13:10

Пам’ять тих, хто віддав життя за волю України, вшанували у Донецькій області у День Гідності та Свободи. 

У меморіальних заходах взяли участь голова облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, заступник Командувача ОС генерал-майор Едуард Москальов, керівництво силових структур Донецької області, голова Краматорської райдержадміністрації Андрій Панков, керівники органів місцевого самоврядування, військовослужбовці, які беруть участь в операції Об’єднаних сил, громадськість.

Урочисті заходи почались з покладання квітів до пам’ятних знаків військовослужбовцям, які загинули під час проведення антитерористичної операції.  

Також меморіальний захід із вшанування пам’яті загиблих за незалежність та свободу України відбувся у Слов’янську, біля будівлі Слов’янського РВ 2 управління ГУ СБУ в Донецькій області та Луганських областях.  Шану віддали Героям України: депутату Горлівської міської ради, лідеру горлівського проукраїнського руху Володимиру Рибаку, закатованому бойовиками у Слов’янську у 2014 році, Юрію Дяковському та Юрію Поправку – учасникам Революції Гідності, які також були вбиті російськими окупантами.

“Коли держава опиняється у скруті, на її захист стає громадянське суспільство. Так було під час двох новітніх українських революцій, так було і в перші місяці російського вторгнення. Пам’ятаймо всіх, хто боровся проти злочинного режиму та окупації. Героям слава!”, - зазначив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.