портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У закладах освіти Донеччини відзначили День Гідності і Свободи

Опубліковано 21 листопада 2021 року, 13:28 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Низка заходів відбулась у закладах освіти Донецької області напередодні Дня Гідності та Свободи.

Йдеться про виховні години, круглі столи, інформаційні хвилинки, тематичні виставки малюнків, акції, флешмоби, організовано покази документальних фільмів про події 1990, 2004 та 2013 років – Студентську революцію на граніті, Помаранчеву  революцію та Революцію Гідності. 

У закладах освіти, де розміщено пам’ятні дошки на честь Героїв Небесної Сотні, відбулись лінійки-реквієми за участю представників місцевої влади, військовослужбовців та громадськості. 

Про свого колишнього випускника та студента, Героя України Івана Пантелеєва, який загинув 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській у Києві від пострілів снайпера, згадували у Краматорській ЗОШ №10 та Краматорському фаховому коледжі  промисловості, інформаційних технологій та бізнесу ДДМА. Учнівським активом Краматорської ЗОШ №10 представлено хореографічно-вокальну композицію «Тільки щоб недаремно» та проведено флешмоб, під час якого діти та дорослі писали на паперових серцях слова подяки Героям Небесної Сотні. Викладачі та студенти Краматорського фахового коледжу  промисловості, інформаційних технологій та бізнесу ДДМА провели мітинг-реквієм «Герої не вмирають».

У загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №9 Краматорської міської ради відбулася лінійка-реквієм, під час якої дітей ознайомили з історією свята та подіями, що призвели до початку Помаранчевої революції та Революції Гідності, вшанували пам’ять випускника школи Сергія Бондарева, який загинув від чотирьох кульових поранень під час штурму Будинку профспілок у Києві 18 лютого 2014 року. 

У Краматорському закладі загальної середньої освіти № 12 ім. Степана Чубенка відбулася лінійка-реквієм «Рідні гідні». Присутні згадували історію виникнення свята, вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та колишнього учня школи, Народного Героя України Степана Чубенка, розстріляного бойовиками з батальйону «Керч» 27 листопада 2014 року.

У Світлівській загальноосвітній школі I-III ступенів Добропільської міської ради пам’ять героя-земляка Володимира Наумова, учасника Майдану, тіло якого було знайдено на Трухановому острові в Києві 18 лютого 2014 року, вшанували читанням віршів, покладанням квітів до меморіальної дошки та хвилиною мовчання. 

21 листопада у Бахмутській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 імені Дмитра Чернявського відбувся мітинг пам’яті «Гідність та свобода – генетичний код нації». Історичний огляд подій 2003, 2013-2014 років та сьогодення, вшанування громадянського подвигу випускника школи, Героя Небесної Сотні Дмитра Чернявського, який загинув від рук озброєних проросійських бойовиків, у березні  2014 року під час мітингу за єдність України в Донецьку, спільне виконання Державного Гімну України, літературно-музичне обрамлення заходу згуртувало учасників, зміцнило впевненість в європейському майбутньому України та подоланні перепон на шляху до миру.