портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині за участі Прем’єр-міністра України відкрився шістнадцятий Центр безпеки громадян

Опубліковано 27 жовтня 2021 року, 13:30

Урочисте відкриття Центру безпеки громадян у смт Очеретине  Покровського району Донецької області відбулось за участі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля сьогодні, 27 жовтня. 

На події також були присутні голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

Цей Центр безпеки став шістнадцятим на території Донеччини. Відтепер під одним дахом у сучасній будівлі працюватимуть служби, які стоять на варті безпеки людського життя,  -  пожежники та поліцейські. Центр безпеки громадян допоможе швидко реагувати на виклики, розв’язувати питання щодо захисту населення і території громади. 

«Сьогодні ми відкриваємо вже 16-й Центр безпеки на Донеччині. Ця область є лідером за їх кількістю. Центри безпеки в територіальних громадах об’єднають функції посилення громадської безпеки, захисту від пожеж та надзвичайних ситуацій і надання екстреної меддопомоги. Мета — цілодобове реагування на запит про екстрену допомогу в проміжок часу до 20 хвилин. Завдання Уряду — розширити кількість Центрів, які гарантуватимуть безпеку, комфорт і стабільність мешканцям громад», — зазначив Денис Шмигаль.

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко зазначив, що відповідно до Меморандуму, який було підписано  з керівником Держслужби з надзвичайних ситуацій Миколою Чечоткіним, в Донецькій області буде створено понад 20 Центрів безпеки громадян.  Очільник області подякував за  підтримку  Донеччини - моральну і фінансову – з боку уряду та центральних органів влади.

«Знаю, що спільними зусиллями ми розбудуємо міцну й комфортну для людей українську державу, повернемо свої території, окуповані Російською Федерацією, і реальними справами покажемо нашим громадянам, у тому числі й тим, хто нині проживає в окупації, що там, де Україна – там розвиток і процвітання.  Усім нам цього бажаю. І вітаю жителів Очеретинської громади з іще одним важливим кроком на шляху її розвитку», -  сказав Павло Кириленко.                                                                                                

 Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін назвав Донецьку область флагманом у створенні Центрів безпеки громадян.  «На сьогодні в Україні створено та функціонує 36 таких центрів, і ми продовжуємо цю роботу»,  - сказав він.