портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбувся семінар для громад двох районів Донеччини щодо впровадження механізму закупівлі послуг притулку для осіб, постраждалих від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства

Опубліковано 27 жовтня 2021 року, 13:45 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Онлайновий семінар «Впровадження механізму закупівлі послуг притулку для осіб, постраждалих від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства» відбувся для громад Краматорського та Бахмутського районів.   

Захід відкрила заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна, яка розповіла про створену службу. «Вже зараз створена мережа включає 5 денних центрів, 3 притулки та 13 мобільних бригад. А до кінця року спільно з нашими міжнародними партнерами та користуючись коштами субвенції з державного бюджету буде створено ще 2 денні центри з кризовими кімнатами, 3 притулки, 3 спеціалізовані служби первинного консультування та закуплено 4 автомобілі для 4 мобільних бригад при притулках», - зазначила вона. 

Також заступник очільника області звернула увагу, що для громад Бахмутського та Краматорського районів, які не мають власних спеціалізованих служб,  це дуже гарний інструмент, адже питання запобігання та протидії домашньому насильству в громаді є персональною відповідальністю голови громади та профільного заступника. Дуже важливо, щоб вже зараз між громадами, які мають спеціалізовані служби або де вони створюються,  та громадами, які поки що їх не мають, але потребують відповідних послуг, відбулось налагодження взаємодії та досягались домовленості щодо міжмуніципального співробітництва.

Заступник Бахмутського міського голови Інеса Мельник привітала всіх учасників семінару та зауважила на важливості співпраці та консолідації зусиль для протидії домашньому насильству.

На заході також були присутні радник патронатної служби голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук’янчук  та заступники Бахмутського міського голови

Начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна звернула увагу учасників на необхідність планувати створення спеціалізованих служб за кошти субвенції, адже вже зараз, попередньо, збираються пропозиції щодо виділення коштів у 2022 році.

Спікерами під час семінару виступили експерт Фонду ООН у галузі народонаселення щодо спеціалізованих служб підтримки осіб, постраждалих від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства Вікторія Яловська;  директор Центру соціальних служб Бахмутської громади Віра Решевська; експерт Фонду ООН у галузі народонаселення щодо фінансового виміру спеціалізованих служб підтримки осіб, постраждалих від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства Ольга Павлюк. 

Завданнями семінару було:

1) Надати інформацію щодо особливостей впровадження механізму закупівлі послуг притулку на прикладі м. Бахмут, у т. ч. щодо фінансових розрахунків між громадами за послуги притулку;

2) Ознайомити учасників з умовами та комплексом послуг, які надаватимуть у притулку для постраждалих від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства у м. Бахмут.

Під час семінару було розглянуто питання забезпечення доступу осіб, постраждалих від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства,  до спеціалізованих служб підтримки та особливості фінансових розрахунків між громадами за послуги притулку для постраждалих осіб.