портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині зібрано врожай ранніх зернових та зернобобових культур

Опубліковано 07 жовтня 2022 року, 11:51

Незважаючи на постійні обстріли російських окупантів, аграрії Донеччини продовжують осінні польові роботи. Наразі вже зібрано врожай ранніх зернових та зернобобових культур, ведеться збирання врожаю пізніх зернових та технічних культур, а також продовжується сівба озимих зернових культур під урожай 2023 року.

На сьогодні сільськогосподарські підприємства вже посіяли озимі зернові культури на площі понад 30 тис. га, що складає 45% до прогнозованих площ, а також 6,4 тис. га озимого ріпаку на зерно.

Восени робота аграріїв зосереджена на  збиранні врожаю овочевих та плодових культур, забезпеченні зберігання врожаю, постачання продукції до торгівельних мереж області. 

Багато аграріїв зазнали збитків через руйнування складських та виробничих приміщень, втрату сільськогосподарської техніки та продукції.

Попри спроби росіян зруйнувати нашу інфраструктуру та порушити всі процеси життєдіяльності, сільськогосподарські підприємства працюють - вже завершено збирання картоплі та цибулі ріпчастої, наразі триває збір врожаю моркви, столового буряку та пізньої капусти. 


Завершується збирання врожаю  яблук для тривалого зберігання.

Крім звичної роботи, аграрії області здійснюють постачання продукції  в межах соціальної ініціативи в якості благодійної допомоги військовим, силам територіальної оборони, місцевим мешканцям.