портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині зростає рівень захворюваності на COVID-19

Опубліковано 07 вересня 2021 року, 16:15

Рівень захворюваності на COVID-19 зростає у більшості адміністративно-територіальних одиниць Донецької області. Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

«На сьогодні на Донеччині не перевищено рівень захворюваності, але він наближається до критичного. У нас 71 випадок на 100 тисяч населення, а має бути не більше 75 на 100 тисяч населення. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування у нас зростає – 5,9%, поступово збільшуються і динаміка госпіталізації, і рівень госпіталізації», - сказав Олександр Педенко.

В.о. генерального директора ДУ «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Марина Білоусова додала, що поступове зростання захворюваності відзначається від кінця червня.

«Зростання захворюваності на коронавірусну хворобу відстежується в більшості адміністративно-територіальних одиниць області. За підсумками двох останніх тижнів критерії «зеленої зони» вже перевищено у 12 містах та районах області», - зазначила вона.

Так, найвищі показники захворюваності на COVID-19 визначаються у Великоновосілківському районі, місті Добропілля та Добропільському районі, проте протягом останнього тижня намітилась тенденція до стабілізації та покращення епідситуації у цих регіонах. Також перевищено критерії «зеленої зони» у містах Бахмут, Вугледар, Дружківка, Костянтинівка, Маріуполь, Покровськ, Слов’янськ, Лиманській та Костянтинівський громадах.

«В адміністративному центрі Донецької області, місті Краматорськ, зберігається стабільна епідситуація. Захворюваність за 14 днів складає 45,5 випадків на 100 тисяч населення. За останній тиждень – 22,7 випадків на 100 тисяч населення, що на 40% нижче середнього рівня захворюваності по області», - повідомила Марина Білоусова.

Вакцинація допомагає захиститися від тяжкого перебігу COVID-19. У Донецькій області для імунізації використовують вакцини Moderna, CoronaVac/Sinovac Biotech,Comirnaty/Pfizer-BioNTech та AstraZeneca.

«Усіх запрошую, хто ще не вакцинувався, або до пунктів щеплення, або до Центрів масової вакцинації – їх в області 13. Будь ласка, вакцинуйтесь, захищайте себе», - сказав Олександр Педенко.

Нагадаємо, станом на сьогодні Донецька область перебуває у зеленій зоні рівня епідемічної небезпеки.