портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччину доставили гуманітарну допомогу з Латвії

Опубліковано 30 листопада 2021 року, 16:25

Делегація Латвійської Республіки на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Ілгварсом Клява відвідала Донецьку область, щоб супроводити гуманітарний конвой для мирного населення, сьогодні, 30 листопада.

В урочистій передачі допомоги взяли участь перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз, представники структурних підрозділів ОДА, керівництво Бахмутської РДА та військово-цивільних адміністрацій.

Гуманітарна допомога містить різноманітний сезонний одяг для дорослих і дітей, взуття, медичні витратні матеріали (бахіли, рукавички, перев’язувальні матеріали (бинти, марлеві серветки, вата), шприци, маски, матеріали для стерилізації тощо). Вона доставлена на Донеччину двома десятитонними вантажними автомобілями Збройних Сил Латвійської Республіки, перевантажена у вантажівки Національної гвардії України та перевезена у міста Торецьк, Світлодарськ, Бахмут.

«Мені приємно відзначити, що Латвія в цей тяжкий час твердо стоїть на боці України та вже восьмий рік поспіль надає підтримку як військовим, так і місцевому населенню, які знаходяться на лінії розмежування та страждають від російсько-українського збройного конфлікту. У період з 2014 по 2021 роки представники Міністерства оборони Латвійської Республіки зібрали та за сприянням Національної гвардії України доставили до Донецької та Луганської областей понад 500 тон гуманітарної допомоги. Наразі цей гуманітарний вантаж попрямує до міст Торецька, Світлодарська та Бахмута, а також лікарень цих міст», - наголосив Ігор Мороз.

Також гості відвідали у Бахмуті фотовиставку на честь 103-ої річниці проголошення Латвійської Республіки «Горизонт – Латвія відзначає Сторіччя».

Нагадаємо, Латвійська Республіка за сприянням інших країн Північної Європи вже восьмий рік надає підтримку військовим та мирним мешканцям, що потерпають від збройного конфлікту на Сході України. З початку літа 2014 року діти військовослужбовців Збройних Сил та Національної гвардії України отримують посилки з необхідними речами для навчання та подарунки на Різдво. Станом на сьогодні представниками Латвійської Республіки зібрано та доставлено мешканцям Донецької та Луганської областей понад 500 т гуманітарної допомоги.

До складу гуманітарної допомоги Латвії за цей час входили: одяг, взуття, ковдри, дитячі іграшки, постільна білизна, продукти харчування, ортопедичні ліжка, шкільне приладдя, медичне устаткування тощо. Служба капеланів та психологів Національних Збройних Сил Латвії регулярно співпрацює з профільними відомствами української армії та інших силових структур, щоб забезпечити підтримку українських військових і мирних жителів, що живуть в умовах збройного конфлікту.