портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччину прибув гуманітарний вантаж від Латвійської Республіки

Опубліковано 09 вересня 2019 року, 11:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Делегація Латвійської Республіки на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвії в Україні Юрісом Пойкансом передала гуманітарний вантаж для цивільного населення, яке проживає поблизу лінії розмежування.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін привітав членів делегації та подякував за підтримку Донецької області та України з боку Латвії.

«Дуже приємно, що не залишаєте нас сам на сам у цій складній ситуації, що склалася на Донеччині та Луганщині у російсько-українському збройному конфлікті. Мешканці Мар’їнки та станиці Луганської щиро оцінять вашу підтримку.  Ми спільно реалізуємо багато військових та гуманітарних проектів, що позитивно впливає на взаємини між нашими країнами», - наголосив Вадим Філашкін.

Заступник Командувача об’єднаних сил з морально-психологічного забезпечення та гуманітарних питань, полковник Олег Кудренко також подякував за постійну допомогу цивільному населенню поблизу лінії розмежування та відзначив велику роль Латвії у навчанні підрозділів Збройних сил України та офіцерів військово-цивільного співробітництва за стандартами НАТО.

Юріс Пойканс зазначив, що це вже шістнадцятий гуманітарний вантаж, який доставляють безпосередньо до Донецької області.

«Цього разу ми привезли медичний перев’язувальний матеріал, одяг, дитячі іграшки, які силами Національної гвардії України будуть передані до Мар’їнки та станиці Луганської. Нам дуже важливо, щоб поруч з політичними деклараціями на підтримку України були практичні дії. Сподіваюся, що створимо дружні контакти на майбутню співпрацю. Крім гуманітарної підтримки ми бачимо ряд напрямків, де ми готові працювати. Наприклад, співробітництво між органами самоврядування, бо це можливість повчитися один у одного», - наголосив він.

Пан Посол під час зустрічі з керівництвом Донецької ОДА зазначив, що Латвійська Республіка готова прийняти на реабілітацію українців, звільнених з російського полону під час обміну 7 вересня 2019 року.

Оборонна галузь Латвійської Республіки вже шостий рік надає підтримку солдатам та мирним жителям, що потерпають від військового конфлікту на сході України. З початку літа 2014 року діти військовослужбовців Збройних Сил та Національної гвардії України отримують посилки з необхідними речами для навчання та подарунки на Різдво. З початку 2017 року гуманітарні вантажі доставляються безпосередньо в Донецьку та Луганську області, де найбільше потребують допомогу як військові, так і цивільні особи.

У склад гуманітарної допомоги Латвії у різні часи входили: одяг, взуття, ковдри, постільна білизна (простирадла, рушники, наволочки), продукти харчування, ортопедичні ліжка. За весь час у Донецьку область вантажівками Національної гвардії України, що співпрацює із Збройними силами Латвійської Республіки, було доставлено та передано особам та соціальним структурам, що мають потреби, близько 110 тон гуманітарного вантажу.

Служба капеланів та психологів Національних збройних сил Латвії регулярно співпрацює з компетентними відомствами української армії, щоб забезпечити підтримку українських солдатів і мирних жителів, що живуть в умовах війни.