портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Тхеквондист Донеччини Андрій Гарбар – чемпіон Європи серед молоді

Опубліковано 09 вересня 2019 року, 10:25 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

5-8 вересня в шведському місті Гельсінгборг відбувся чемпіонат Європи з тхеквондо серед молоді, де Донеччину в складі збірної України представив спортсмен-інструктор Донецької обласної штатної команди резервного спорту, вихованець школи вищої спортивної майстерності Андрій Гарбар із Дружківки.

Підопічний заслуженого тренера України Юрія Бірюкова, який у поточному році вже здобув «золото» чемпіонату України та першого в історії чемпіонату Європи з єдиноборств серед студентів, цього разу провів 4 зустрічі у ваговій категорії до 87 кг.

На старті Гарбар впевнено переміг двох росіян з рахунком 24:12 і 36:6, а потім, здолавши 15:14 суперника з Туреччини, вийшов у фінал. Суперником Андрія в поєдинку за «золото» став Мілош Филипович з Норвегії. Бій пройшов під диктовку українця, який здобув розгромну перемогу 26:2 і став чемпіоном Європи серед молоді.

Відзначимо, що за підсумками першості збірна України повертається з 2 золотими і 3 бронзовими медалями, а також третім місцем у заліку серед чоловіків і третім загальнокомандним місцем серед 36 країн.