портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили роль християнства у зміцненні української армії

Опубліковано 26 липня 2018 року, 13:54

Сьогодні у Краматорську за участі заступника голови облдержадміністрації Ігоря Стокоза, представників структурних підрозділів облдержадміністрації, представників ООС, військових капеланів пройшов круглий стіл на тему «Роль християнства у зміцненні української армії». Метою зустрічі було вирішення актуальних проблем взаємодії церкви та української армії. Також під час неформального спілкування обговорили питання організації співпраці між військовими капеланами та закладами освіти області щодо національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді.

Під час обговорення питань Ігор Стокоз зазначив, що 1030-річниця Хрещення України – Русі -  це ще одна сходинка до нового розуміння обріїв, що відкрилися у відносинах між армією та церквою, велика об’єднувальна сила, що веде нас до нових звершень.

«Процес прийняття Київською Русю Християнства був тісно пов’язаний з військовими походами та успіхами української зброї на міжнародній арені. Тому взаємодія церкви та армії залишається вкрай актуальною та необхідною й на сучасному етапі, адже зараз, як і впродовж всієї історії українського народу, лише союз зброї матеріальної та зброї духовної здатен зупинити ворожу навалу на нашу землю», - наголосив заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз.

Як зазначив модератор круглого столу о. Василь Іванюк, церква повинна бути відокремлена від держави, а від держави-агресора – тим паче. Тому зараз Україна чекатиме на важливу подію - Томос, що надасть подальший імпульс у розвиток церкви.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко разом з ієрархами Української православної Церкви Київського Патріархату та Української Автокефальної православної Церкви вирішили офіційно звернутися до вселенського патріарха Варфоломія I з проханням про надання автокефалії православній церкві в Україні.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації