портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відзначили День пам’яті та примирення

Опубліковано 08 травня 2018 року, 14:36

Сьогодні Донеччина разом з усією світовою спільнотою відзначає День пам'яті та примирення. З цієї нагоди у селищі Маяки відбувся пам’ятний мітинг та перепоховання останків 107 воїнів, що загинули в боях на Слов'янщині у 1941-1943 роках.

Вшанувати пам’ять загиблих зібрались місцеві жителі, представники місцевої та обласної влади, представники Національної Гвардії України, Державної прикордонної служби України, військовослужбовці та громадськість.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський та заступник Командувача об’єднаних сил з морально-психологічного забезпечення, генерал-майор Олександр Голоднюк також взяли участь у заході.

«73 роки назад світ здобув перемогу над нацизмом. Цей день для багатьох людей є пам'ятним. З 23 мільйонів радянських людей, загиблих під час Другої світової, 8-9 млн - це українці, військові та цивільні. Кожен третій. Не пам'ятати цього ми не можемо. І сьогодні ми згадуємо своїх батьків та дідів, які разом з усім світом перемогли нацизм. Я згадую свого батька, що пішов на війну 22 червня 1941 і відступав до Сталінграду, а потім з боями дійшов аж до Берліну. Згадую трьох своїх дядьків, які також дійшли хто - до Берліну, хто - до Праги. Здолали і перемогли», - звернувся до присутніх очільник області.

Також він подякував пошуківцям ГО "Плацдарм" за ту роботу, яку вони проводять, завдяки якій сьогодні 107 воїнів Другої світової (на жаль, не встановлених) нарешті віднайшли вічний спокій у братській могилі у Маяках.

«Пам'ятаючи про ту війну, не забуваймо, що і зараз у нас точиться війна. Сьогодні росіяни воюють на українській землі проти українців», - підкреслив Павло Жебрівський.

Пам’ять про усіх воїнів, які поклали своє життя на полі бою вшанували хвилиною мочання та покладанням квітів.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації