портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Святковий концерт з нагоди Дня перемоги пройшов у місті Дружківка!

Опубліковано 08 травня 2018 року, 14:27

У розмаїті квітів, у сяйві щедрого весняного сонця, в буянні трав, у зелені лісів, у солов’їних співах та веселих піснях прийшла до нас весна Перемоги – сімдесят третя весна!

07 травня на сцені відновленого, після капітального ремонту, концертного залу будинку культури «Етюд» відбувся урочистий захід, присвячений Дню пам’яті та примирення й 73-ій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Дружківчани зібралися, щоб згадати про тих, хто йшов уперед,  хто стояв до останнього, про тих, хто не здався сам та не здав своїх товаришів, про тих, хто переміг. Далеко не всі з них дожили до перемоги й змогли завітати до святкової зали. Відкриття урочистостей пройшло під звучання Гімну України.

Дружківський міський голова Валерій Гнатенко звернувся до ветеранів війни та праці, мешканців та гостей міста.  Він зазначив, що живих учасників Другої світової  залишилося у місті всього 24. Майже всім дружківським ветеранам за 90 років. На жаль, з кожним роком їх залишається в строю все менше. І чим далі відходять вогняні роки війни, тим величнішим постає перед новим поколінням героїчний подвиг посивілих ветеранів.  Але місце учасників бойових дій займають учасники трудового тилу, діти війни, колишні в'язні концтаборів і члени ветеранських організацій.

 «Сьогодні наші ветерани – це приклад великого героїзму, високого патріотизму та вірності військовому боргу. Ми, діти, онуки, правнуки дуже їм потрібні. Але вони, потрібні нам сьогодні ще більше, бо саме вони – наша точка опори, наша жива історія, вони наша правда про війну, яку не перепишеш», – наголосив міський голова. Від імені міської ради та його виконавчого комітету Валерій Гнатенко  висловив сердечні привітання, побажав здоров’я, щастя, довгих років життя, любові рідних та близьких і мирного неба над головою.

На знак великої пошани вихованці Дружківської школи мистецтв й Центру дитячої та юнацької творчості подарували ветеранам та гостям святкового заходу чудові концертні номери. Також прозвучали виступи вокальних колективів територіального центру «Досуг» та «Дружківчанка». Присутніх на заході учасників тієї величної та страшної війни Сергія Івановича Княжевича та корінного дружківчанина, працівника заводу металевих виробів Миколу Леонтійовича Капітоненка дружківчани привітали оплесками, щирими побажаннями, квітами та музичним подарунком. Наприкінці концерту мешканці міста вшанували пам'ять загиблих у великій війні та у ході операції об’єднаних сил на Сході України хвилиною мовчання.

Дружківська міська рада