портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відзначили переможців учнівських олімпіад

Опубліковано 19 червня 2018 року, 16:25

Сьогодні у Краматорську відбувся обласний захід щодо відзначення переможців IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

В урочистостях взяли участь заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Ігор Стокоз, директор департаменту освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації Надія Оксенчук, переможці учнівських олімпіад та їх наставники. Донецькою облдержадміністрацією виділено 183.500 грн на відзначення переможців. На ці кошти було закуплено 7 планшетів для учнів, які посіли перші місця на IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів,  ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів  Малої академії наук України, 8 смартфонів для учнів, які отримали дипломи другого ступеня, а також 38 зовнішніх акумуляторів (Power Bank) – для дипломантів ІІІ ступеня.

Відзначені і педагогічні працівники, завдяки яким  учні здобули перемоги всеукраїнського рівня. Кращій десятці педагогів-наставників, які щороку виховують переможців, дають своїм учням такі знання і вміння, що допомагають їм стати кращими, були вручено кольорові принтери, 33 педагоги, завдяки праці яких діти посіли призові місця на Всеукраїнському етапі олімпіад та МАН, отримали зовнішні акумулятори (Power Bank).

«Я сподіваюся, що ви будете примножувати здобутки Донеччини. Кожен із переможців є яскравою непересічною особистістю, що вирізняється з-поміж сотень тисяч інших школярів рівнем знань, креативністю, допитливістю. Юні й завзяті, ви маєте свій погляд на науку, генеруєте інноваційні та сміливі ідеї. Дивлячись на вас, я впевнений: в Україні росте достойна інтелектуальна та наукова зміна», - зазначив заступник керівника Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз.

На Всеукраїнському рівні Донеччину представляли 70 олімпійців із 19 навчальних предметів, і 34 з них здобули перемогу. 37 учнів-членів МАН України брали участь у Всеукраїнському конкурсі-захисті, 19 із них стали переможцями.  У минулому році  учні вибороли 53 призових місця, у 2018  також 53 учні повернулися з перемогою, але зросла кількість 1 та 2 місць, а це означає, що зростає рівень знань учнів та професіоналізм  наставників. Результативність переможців, у порівнянні з минулим,  зросла з 42,1% до 48,6%.

Нагадаємо, у всіх етапах Всеукраїнських предметних олімпіад, конкурсу-захисту МАН беруть участь мільйони школярів, з яких до фіналу виходять найкращі з кращих. У 2017-2018 навчального року в обласному етапі Всеукраїнських олімпіад з навчальних предметів взяли участь 1010 учнів, 386 стали переможцями. 224 юних науковці брали участь в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, 92 з них вибороли перемогу.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації