портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На фоні пандемії СOVID-19 на Донеччині було збільшено видатки на охорону здоров’я та підтримку чутливих категорій населення

Опубліковано 25 вересня 2020 року, 15:00

Видатки на такі напрямки «Програми економічного і соціального розвитку Донецької області» , як  охорона здоров’я та підтримка чутливих категорій населення,  збільшилися у першому півріччі 2020 року порівняно з аналогічним періодом минулого року.  Про це під час колегії Донецької ОДА 24  вересня повідомила в. о.  директора департаменту економіки облдержадміністрації Галина Чурікова.

На 2020 рік було передбачено близько тисячі проєктів та заходів програми економічного і соціального розвитку Донецької області за чотирма пріоритетами – економічний розвиток, спроможність місцевого самоврядування, безпечне суспільство, людський розвиток. Одним з основних чинників формування програми став фактор розповсюдження пандемії СOVID-19, що також вплинув на динаміку формування окремих напрямів програми.

«У порівнянні з попереднім роком майже у 4 рази збільшено видатки на підтримку територій для підвищення їх спроможності реагувати на виклики місцевого розвитку, майже в 2 рази на підтримку чутливих категорій населення, на третину – на охорону здоров’я, майже на третину збільшилися інвестиції в інфраструктурні проєкти. Усього на фінансування спрямовано понад 4 млрд грн. Основним джерелом фінансування були кошти бюджетів усіх рівнів», - наголосила Галина Чурікова.

Крім цього вона зазначила, що особлива увага приділялася підтримці медичній галузі. У першу чергу фінансувалися заходи на подолання розповсюдженню коронавірусу. З обласного бюджету на закупівлю засобів індивідуального захисту, дезінфекційних, лікарських засобів та медичних виробів виділено 68,6 млн грн, придбано 500 одиниць спеціального обладнання на 53 млн грн,  9,3 млн грн виділено на підтримку медичних працівників.