портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Маріуполі відкрили регіональне представництво Консультативної місії ЄС

Опубліковано 25 вересня 2020 року, 16:37

Регіональне представництво Консультативної місії ЄС (European Union Advisory Mission) відкрили у Маріуполі у п’ятницю, 25 вересня.

Цей центр підтримки допоможе налагодити тіснішу співпрацю Донеччини  з інституціями Європейського Союзу.

На урочисте відкриття завітали голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, віцепрем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишин, заступник міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук, голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Микола Семенишин,  голова Консультативної місії ЄС в Україні Антті Хартікайнен.  

Ця місія працює з 2014 року і надає консультаційну допомогу органам державної влади щодо реформування сектору цивільної безпеки і приведення його до стандартів ЄС. До сьогодні місія мала чотири представництва: у Києві, Львові, Одесі та Харкові. Тепер працюватиме і п’яте – у Маріуполі.

"В українського громадянського суспільства загалом є консенсус щодо необхідності реформування правоохоронних органів. Для регіону, в якому тривають бойові дії, така необхідність стоїть ще гостріше. Неймовірно тішить, що ЄС визнає важливість Донецької області у цьому питанні і вірить у нашу спроможність змінитися.  Попри те, що місія не має виконавчих повноважень, не можна недооцінювати важливість порад від провідних європейських та українських фахівців", - зазначив Павло Кириленко.  

З нагоди відкриття  на Театральній площі Маріуполя розташувалося «містечко» з павільйонів КМЄС та українських партнерів місії. Відвідувачі матимуть можливість безпосередньо поспілкуватися з європейськими правоохоронцями, подивитися виступи ансамблю барабанщиць та оркестру ГУНП в Донецькій області. На площі триватиме яскрава презентація про безпечну поведінку на дорозі для дітей від патрульних. Поліцейські та прикордонники Донеччини презентують роботу своїх кінологічних служб.  

Всі громадські заходи організовані відповідно до карантинних обмежень.