портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На колегії Донецької ОДА розглянуто підсумки п’ятирічної роботи з розвитку спорту і схвалено проєкт Регіональної програми на 2022-2024 роки

Опубліковано 23 грудня 2021 року, 15:27 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Питання виконання заходів Регіональної цільової програми розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області на 2017-2021 роки та проєкт Регіональної цільової програми розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області на 2022-2024 роки були розглянуті на засіданні колегії Донецької облдержадміністрації сьогодні, 23 грудня.

Підсумки 5-річної роботи та подальші кроки з розвитку спортивної сфери спорту в регіоні на наступні три роки презентував начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Так, у рамках Регіональної програми на 2017-2021 роки було виконано 56 завдань і заходів серед 64-х запланованих. У процесі виконання знаходяться 4 інфраструктурних проєкти, реалізація яких розпочалася із запізненням від плану: будівництво учбового корпусу і реконструкція гуртожитку коледжу ім. С.Бубки в місті Бахмут, будівництво басейну в місті Краматорськ, реконструкція басейну в місті Добропілля. Ці проєкти, а також два нереалізованих – реконструкція веслувальної бази «Атлетик» у місті Маріуполь і капітальний ремонт стадіону «Колос» смт Мангуш – пропонуються до включення в наступну Регіональну програму. Нереалізованими протягом звітного періоду виявилися ще два проєкти, які не мають подальших перспектив: будівництво футбольного комплексу у с. Перше травня Покровського району і олімпійської спортивної бази в м. Святогірськ.

Загальна сума видатків на виконання п’ятирічної Регіональної програми, що завершує свою дію, складає 2693,1 млн грн: 328,3 млн грн за рахунок коштів державного бюджету, 1478,4 млн грн – за рахунок коштів обласного бюджету, 719,3 млн грн – бюджетів громад, 167 млн грн – з інших джерел.

Наступною Регіональною цільовою програмою розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області, що розрахована на три роки – з 2022-го по 2024-й, передбачено покращення ресурсного та інфраструктурного стану сфери, виконання поставлених завдань відповідно до сучасних потреб економічного і соціального розвитку, наближення стану сфери до сучасних європейських стандартів.

Серед очікуваних результатів виконання заходів Регіональної програми на 2022-2024 роки:

1) залучення максимальної кількості населення до занять фізичною культурою і спортом (проведення понад 500 фізкультурно-оздоровчих заходів регіонального рівня, активна участь у реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», розширення мережі центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»);

2) стимулювання високих спортивних результатів (виплата обласних стипендій спортсменам і тренерам, а також одноразових грошових винагород, підвищення їх соціального рівня у забезпеченні житлом, підтримка спортсменів-інструкторів штатної команди резервного спорту);

3) забезпечення діяльності 20 обласних спортивних установ і закладів, серед яких найбільшими є Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. Сергія Бубки і Школа вищої спортивної майстерності (пріоритетом є активна реалізація в 2022 році проєктів з будівництва навчального корпусу на 400 учнів і студентів та реконструкції п’ятиповерхового гуртожитку для коледжу);

4) реалізація проєктів розвитку спортивної інфраструктури в рамках програми Президента України «Велике будівництво» за підтримки Державного фонду місцевого розвитку, місцевих бюджетів та інших джерел фінансування:

- у 2022 році планується завершення будівництва комплексу басейнів Н2О в м. Краматорськ, футбольного поля зі штучним покриттям в м. Курахове, реконструкція веслувальної бази КДЮСШ «Атлетик» у м. Маріуполь, капітальний ремонт стадіону «Колос» смт Мангуш та спортивного комплексу в м. Бахмут;

- на 2023 і 2024 роки заплановано реалізацію проєктів обласних закладів (будівництво критого памп-треку з велоспорту в м. Лиман і капітальний ремонт відділення в м. Краматорськ, будівництво мультифункціонального спортивного комплексу в місті Слов’янськ, спорудження спортивного комплексу «Чемпіон» в м. Покровськ) та інших місцевих проєктів (будівництво багатофункціонального спортивного комплексу в м. Краматорськ, басейну Н2О в м. Маріуполь, капітальний ремонт КДЮСШ №2 м. Маріуполь, ДЮСШ м. Слов’янськ та ДЮСШ м. Селидове, реконструкція стадіону імені Володимира Бойка в м. Маріуполь, басейну смт Очеретине, реалізація другої черги басейну «Нептун» в м. Маріуполь).

«Об’єкти спортивної інфраструктури, що споруджуються та реконструюються в області, обов’язково мають бути наповнені життям. Зокрема, усі міста, де в 2020 році зведено великі стадіони у рамках президентської програми «Велике будівництво», повинні мати свої футбольні команди. Щодо планування на 2023 рік, нам необхідно чітко підходити до розробки проєктно-кошторисної документації на нові споруди, вже зараз розуміючи терміни її завершення», - зазначив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.