портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На колегії розглянули проект програми «Чисте повітря Донеччини 2018-2020 роки та прогноз до 2030 року»

Опубліковано 22 листопада 2018 року, 19:10 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

22 листопада на засіданні колегії в Донецькій облдержадміністрації розглянули проект програми «Чисте повітря Донеччини 2018-2020 роки та прогноз до 2030 року», представлений директором департаменту екології та природних ресурсів Сергієм Натрусом.

Він виокремив основні екологічні проблеми в стані атмосферного повітря, що потребують негайного вирішення.

«У сфері охорони атмосферного повітря в Донецькій області існують проблеми, що потребують розв’язання. Серед них значні обсяги викидів в атмосферне повітря, що негативно впливає на стан навколишнього природного середовища і здоров’я людей, використання застарілих технологій виробництва, моральне старіння та фізичне зношення технологічного та пилогазоочисного устаткування, перевищення нормативів граничнодопустимих викидів та граничнодопустимих концентрацій з окремих забруднюючих речовин в технологічно навантажених містах та районах області», – деталізував Сергій Натрус.

Реалізація програми допоможе вирішити поставлені проблеми. Серед результатів реалізації очікують зменшення обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря джерелами основних галузей промисловості, запровадження новітніх технологій очищення відхідних газів, впровадження заходів щодо зниження викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами в період несприятливих метеорологічних умов, реалізація положень розпорядження Кабінету Міністрів України від 08 листопада 2017 року No 796-р «Про Національний план скорочення викидів від великих спалювальних установок».

Для реалізації Програми необхідне фінансування в загальному розмірі 12 775 547 тис. грн, яке передбачається здійснити за кошти підприємств.