портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На командно-штабних тренуваннях відпрацьовано дії у разі виникнення лісових пожеж

Опубліковано 12 серпня 2021 року, 13:29

Сьогодні у режимі відеозв’язку відбулися командно-штабні тренування з керівним складом територіальних органів ДСНС, Держлісагентства, облдержадміністрацій, інших центральних органів виконавчої влади, у сфері управління яких знаходяться ліси щодо організації системи управління під час гасіння лісових пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій пов’язаних з ними. Заступник голови Донецької ОДА Вадим Філашкін та представники структурних підрозділів облдержадміністрації  також взяли участь у заході. 

Під час навчань були відпрацьовані особливості дій органів управління та сил у разі загрози поширення лісових пожеж на населені пункти, оповіщення та евакуація населення, визначено функції центральних і місцевих органів влади щодо захисту екосистем від пожеж, а також обговорено організацію управління під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з лісовою пожежею.

Другим етапом навчань була практична частина, де відпрацьовувалися дії керівника гасіння лісової пожежі, робота його штабу на місці пожежі, організація захисту населеного пункту від лісової пожежі, дії місцевих державних адміністрацій у разі набуття лісовою пожежею ознак надзвичайної ситуації.

Вадим Філашкін зазначив, що тільки тісна міжвідомча співпраця може виявити і запобігти страшним пожежам.