портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Служба зайнятості Донеччини допомагала молоді працевлаштуватися

Опубліковано 12 серпня 2021 року, 15:10 , Донецький обласний центр зайнятості

12 серпня у Донецькій області пройшов масштабний загальнообласний захід для молоді «Обираємо майбутнє разом!», який був організований Донецькою обласною службою зайнятості до Міжнародного дня молоді.

Одночасно у всіх містах та районах області пройшла низка заходів, головною метою яких було прискорення працевлаштування незайнятого населення, задоволення потреб роботодавців у кадрах, підвищення рівня інформованості населення щодо послуг та можливостей служби зайнятості.

«Працевлаштування молоді - одне з пріоритетних завдань служби зайнятості, адже саме молодим спеціалістам складно самостійно знайди роботу з гідними умовами праці. Такі заходи допомагають роботодавцям оперативно підібрати кадри, а пошукачам наочно відпрацювати навички самопрезентації та надати знання, які допоможуть кожному реалізувати свій потенціал», – зазначила директор Донецької обласної служби зайнятості Валентина Рибалко.

Загалом у обласному заході взяли участь понад 3 000 мешканців Донеччини. Серед них були як клієнти служби зайнятості, так і зацікавлені громадяни. Свої вакансії пошукачам роботи пропонували 286 роботодавців регіону.

Заходи пройшли в інтерактивному форматі у чотирьох локаціях. В рамках роботи локації «Твоя кар’єра» роботодавці, які мають вільні робочі місця, презентували свої підприємства. Вони ознайомили учасників з умовами праці, графіком роботи та соціальними гарантіями, які надаються працівникам.

На локації «Твоя можливість» учасникам було презентовано професійні, професійно-технічні та вищі заклади освіти Донецької області. Під час роботи локації «Твій вибір» учасникам була надана практична допомога в складанні резюме, відеорезюме та портфоліо кар’єрного просування.

В рамках локації «Твій успіх» своїм досвідом у сфері бізнесу поділилися експерти та діючі підприємці, які активно співпрацюють з обласною службою зайнятості. Під час заходів представники мобільних груп рекрутерів провели анкетування серед пошукачів роботи. Окрім цього, про свою діяльність учасникам розповіли представники соціальних партнерів, міжнародних організацій, молодіжних центрів тощо. Святкового настрою додали виступи різних творчих колективів, а залишити спогади допомогли фотозони.