портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко оглянув центр масової вакцинації у Краматорську

Опубліковано 12 серпня 2021 року, 15:30

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко сьогодні, 12 серпня, відвідав центр масової вакцинації у Краматорську. 

За словами очільника області, всього таких центрів у області 12. Розташовані вони у Маріуполі, Волновасі, Селидовому,  Покровську, Добропіллі, Костянтинівці, Слов'янську, Бахмуті, Торецьку та Краматорську. Усі центри працюють без вихідних для того, щоб якомога більше мешканців області могли звернутись та зробити щеплення.

«Наразі маємо доступні на вибір вакцини від різних виробників:  AstraZeneka, Pfizer, CoronaVac, Moderna. Кожен може обрати ту, якій більше довіряє. Ми робимо все можливе, щоб вакцинація була  доступною: окрім 12 центрів масової вакцинації, відкрили 195 пунктів щеплення в амбулаторіях. Крім того, працює 91 мобільна бригада, забезпечуючи вакцинацію маломобільних груп та трудових колективів. Темпи вакцинації мають прискоритись. Ми маємо наростити колективний імунітет, щоб наступні хвилі пандемії перенести легше і для людей, і для економіки країни, яка тільки почала відновлюватись. Вакцинація – це наша спільна відповідальність», - наголосив очільник області.

Павло Кириленко повідомив, що станом на сьогодні першу дозу вакцини отримали 158 285 жителів Донеччини, другу дозу – 104 763. Вакцина наявна у достатній кількості - загалом доступні 121 766 доз - для першого та другого щеплень. Щотижня (в основному, щоп'ятниці) область отримує нові партії вакцин. 

«На сьогоднішній день 171  житель тимчасово  окупованої території вакцинувався,  хоч записувалося на вакцинацію значно більше. Це пов’язано із  тими перепонами, які окупаційна влада створює на своїх пропускних пунктах. З боку України усі КПВВ працюють, чому окупанти блокують роботу своїх пунктів пропуску – залишається лише здогадуватись. Попри все, ми працюємо над тим, щоб створити для мешканців окупованих територій усі умови для повноцінної вакцинації», - підкреслив голова ОДА. 

Окремо Павло Кириленко зазначив, що і надалі буде перевіряти роботу центрів вакцинації для того, щоб постійно контролювати ситуацію з вакцинацією.

Інші новини за темою