портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Львівщині підписали меморандум про співпрацю між облдержадміністраціями Сходу і Заходу України

Опубліковано 10 грудня 2019 року, 12:05 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

9 грудня у межах конференції «Співпраця задля розвитку» відбулась панельна дискусія “Схід і Захід разом: міжрегіональна співпраця від Донбасу до Карпат”. Участь у заході взяв голова Донецької ОДА Павло Кириленко, який наголосив на важливості зближення Сходу і Заходу України. 

“Переконаний, що підписання Меморандуму розширить обрії нашої співпраці та сприятиме єднанню українців у різних куточках нашої держави”, - наголосив Павло Кириленко. 

Окрім того,  очільник області  акцентував увагу на важливості співпраці із соціально відповідальним бізнесом, а також на необхідності розвивати інфраструктурні сполучення між Сходом України та Європою, щоб люди могли більш вільно подорожувати.

У межах дискусії підписали Меморандум про співпрацю між Донецькою облдержадміністрацією, Міністерством освіти і науки України, Львівською обласною радою, Львівською облдержадміністрацією, Івано-Франківською облдержадміністрацією, Луганською облдержадміністрацією і Асоціацією “Єврорегіон Карпати – Україна”.

Меморандум передбачає  підтримку здійснення міжрегіональних обмінів на конкурсній основі між закладами Донецької, Львівської, Івано-Франківської, Луганської областей у трьох сферах: освітній, культурній та інформаційній.

Окрім того, підготовку спільних проєктів для участі у відкритих конкурсах, спрямованих на налагодження міжрегіональної співпраці, зокрема проєкту “Схід і Захід разом”

Також відповідно до цього документу, передбачається організація та проведення спільних заходів в освітній та культурній сфері. Зокрема обміни педагогічними працівниками й інтеграційні заходи для школярів, реалізація ініціативи інтеграційного заходу для молоді «Різдво культур», що має на меті презентацію культурних традицій різних регіонів.