портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На онлайн-нараді з Мінреінтеграції говорили про організацію роботи РДА, території яких окуповані ворогом

Опубліковано 07 березня 2024 року, 16:54

Сьогодні за участі заступника Донецької облдержадміністрації Ігоря Бойка відбулась онлайн-нарада під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук. На заході обговорювали питання визначення Кабінетом Міністрів України місця розташування державних органів у зв’язку з неможливістю здійснювати ними діяльність на тимчасово окупованій території. 

Рішення про місце розташування державних органів, утворених відповідно до Конституції та законів України, приймається Кабінетом Міністрів України. 

Цю процедуру необхідно провести для того, щоб РДА мали можливість здійснювати свою діяльність, а також  організувати роботу з надання гуманітарної допомоги мешканцям, які знаходяться на територіях активних бойових дій та територій можливих бойових дій,  забезпечити охорону прав, свобод і законних інтересів громадян, підтримувати діяльність хабів та вільних просторів, створених для жителів громад, допомагати внутрішньо переміщеним особам, пільговим категоріям громадян тощо.