портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Про розвиток спорту на Донеччині говорили під час відеоконференції з активом громад

Опубліковано 07 березня 2024 року, 16:29

За участю заступника голови Донецької обласної державної адміністрації Ігоря Бойка та начальника управління фізичної культури та спорту ОДА Володимира Мицика 7 березня відбулась чергова відеоконференція з питань розвитку фізичної культури та спорту в територіальних громадах. 

До наради долучились представники органів місцевого самоврядування, військових адміністрацій,  очільники обласних та місцевих організацій фізкультурно-спортивної спрямованості.

«Плідна праця великої спортивної спільноти Донецької області є запорукою низки міжнародних здобутків, завдяки яким про Україну знають у всьому світі. Я дякую спортсменам і тренерам, які прославляють нашу державу, та всім, хто продовжує підтримувати їх на шляху до нових перемог, попри сьогоднішні складнощі. Адже заняття фізичною активністю та спортом змалечку слугують підґрунтям виховання сильної, здорової нації, якій до снаги будь-які завдання та випробування», - зазначив Ігор Бойко.

Начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик зазначив, що в поточному  році станом на сьогодні спортсмени з Донеччини здобули на змаганнях 309 всеукраїнських нагород, а також 32 міжнародні медалі, і 13 разів на честь їх перемог майорів синьо-жовтий прапор та лунав державний гімн України. Донецька облдержадміністрація продовжує заохочувати високі досягнення атлетів і тренерів щомісячними стипендіями та одноразовими грошовими винагородами. 

Проводиться робота щодо забезпечення мешканців області можливостями для регулярних занять спортом з урахуванням поточних безпекових умов. 

Керівники місцевих органів управління фізичною культурою та спортом повідомили про стан справ у спортивній галузі,  проведену діяльність та найближчі плани. 

Також обговорили актуальну структуру управління фізичною культурою і спортом виконавчих органів територіальних громад, військових адміністрацій, пошкодження спортивної інфраструктури, стан базових спортивних споруд, роботу дитячо-юнацьких спортивних шкіл, стан фінансування галузі, зокрема, грошове заохочення стипендіями та винагородами провідних спортсменів і тренерів, існуючі проблеми та перспективи.

У рамках відеоконференції детально висвітлили низку актуальних питань розвитку сфери фізичної культури та спорту Донецької області. 

Говорили про реалізацію програм економічного і соціального розвитку у громадах області з розділу «Фізична культура і спорт» у 2023 році, підсумки формування звітності за 2023 рік, підсумки формування статистичної звітності дитячо-юнацьких спортивних шкіл, відомств, громадських фізкультурно-спортивних організацій, територіальних громад, заходи щодо наповнення електронних реєстрів пошкоджених і зруйнованих спортивних споруд, залучення територіальних громад Донецької області до рухової активності у 2024 році.