портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Паралімпіаді в Парижі Донецька область буде представлена 14 спортсменами у 5 видах спорту

Опубліковано 15 серпня 2024 року, 18:12 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

До складу офіційної делегації збірної України на XVII літніх Паралімпійських іграх, що триватимуть з 28 серпня по 8 вересня, увійшли 142 спортсмени, і кожен десятий серед них – із Донеччини.

Попри втрату через війну спортивних баз для підготовки та значні складнощі в організації тренувального процесу, паралімпійці Донеччини зберегли своє кількісне представництво в українській команді – три роки тому на Іграх у Токіо від нашого регіону виступили також 14 атлетів.

Цьогоріч на Паралімпійських іграх у Парижі за спортивний імідж Донецької області та України боротимуться:
- 9 плавців – Андрій Трусов, Данило Чуфаров, Сергій Кліпперт, Олександр Комаров, Ярослав Семененко, Марина Піддубна, Василь Крайник, Ігор Німченко та Вероніка Коржова;
- 2 атлети з веслування академічного – Ярослав Коюда і Роман Полянський;
- велосипедист Єгор Дементьєв;
- легкоатлет Микола Жабняк;
- пауерліфтер Антон Крюков.

Ці спортсмени представляють Донецький регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» та Донецьку обласну дитячо-юнацьку спортивну школу для осіб з інвалідністю – комунальні заклади, підпорядковані облдержадміністрації, а також міста Бахмут, Слов’янськ, Соледар і Маріуполь.

Супроводжуватимуть паралімпійців Донеччини заслужені тренери України Андрій та Світлана Казначеєви, Віктор Лис, тренер Ярина Матло і тренер-масажист Тетяна Гасаненко.

Тільки два спортсмени Донецької області – Ігор Німченко та Вероніка Коржова – стануть у Парижі дебютантами Паралімпійських ігор. Усі інші вже мають безцінний досвід і нагороди такого рівня.

Віримо в незламний дух наших паралімпійців, пишаємося їхньою безмежною жагою до нових перемог! Бажаємо гідно представити Донеччину та Україну у Франції!