портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На території Донецької області діє 145 добровольчих пожежних загонів

Опубліковано 24 грудня 2021 року, 12:58

Сто сорок п’ять добровольчих пожежних загонів діє на території Донецької області. Про це т.в.о. заступника начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області, підполковник служби цивільного захисту Яків Немикін розповів під час наради з окремих питань цивільного захисту, пов’язаних із зимовим періодом 2021 – 2022 років, яка проходила під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна сьогодні, 24 грудня.

«Для забезпечення пожежної безпеки на території Донецької області створено 145 підрозділів добровільної пожежної охорони, але лише шість з них створено органами місцевого самоврядування. Такі підрозділи діють у Сартанській, Іллінівській, Андріївській, Новодонецькій, Шахівській та Білозерській територіальних громадах. Цими підрозділами до прибуття аварійно-рятувальних підрозділів ліквідовано 6% пожеж. Населення все більше проявляє громадську активність у ліквідації пожеж та наслідків надзвичайних ситуацій. ГУ ДСНС надається всебічна допомога таким підрозділам», - повідомив Яків Немикін.

Він розповів про особливості роботи добровольчих підрозділів та наголосив, що вони також мають повноваження проводити роз’яснювальну роботу з населенням та організаціями, а також оформлювати адміністративні протоколи за порушення вимог пожежної безпеки.

Окремо Яків Немикін закликав представників органів місцевого самоврядування активізувати роботу зі створення добровольчих підрозділів пожежної охорони, адже у віддалених населених пунктах саме вони зможуть оперативно реагувати на надзвичайні ситуації та запобігати жертвам серед місцевого населення.