портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На засіданні Координаційного штабу обговорили евакуацію з Донеччини

Опубліковано 29 травня 2024 року, 23:02

У 5-ти населених пунктах Лиманської громади, де ведуться активні бойові дії, наразі перебуває 364 дитини.  Для збереження їх життів на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій було прийнято рішення про  евакуацію родин з дітьми у примусовий спосіб.

Про це повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко під час засідання Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану. Засідання пройшло під головуванням Віцепрем'єр-міністерки — міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

"Сьогодні ми провели комісію ТЕБ та НС і прийняли рішення про евакуацію дітей у примусовий спосіб. З Лиманської громади плануємо евакуювати 364 дитини. Також плануємо вивезти одну родину з Покровського району. По всій лінії фронту ворог використовує всі види озброєння - від артилерії до авіаційних бомб. Тому головним завданням є збереження життів наших дітей. Сьогодні поставили завдання з уточнення списків дітей, підготовки місць для тимчасового розміщення родин, шляхів та проміжних пунктів евакуації, а також координації роботи з волонтерами та приймаючими сторонами", - зазначив заступник очільника області.

Під час засідання Координаційного штабу приймаючі області доповіли про готовність розміщувати мешканців Донецької області та надавати їм необхідні соціальні послуги. Також представники громадських організацій розповіли про проведення евакуації маломобільних громадян з Донеччини до більш безпечних регіонів України.