портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбувся брифінг Начальника ГУ ПФУ в Донецькій області за результатами роботи за 2023 рік

Опубліковано 29 травня 2024 року, 18:19

29 травня 2024 року відбувся брифінг начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталії Рад щодо результатів роботи та виконання бюджету Головного управління у 2023 році.

Протягом звітного року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області профінансовано пенсійних виплат на суму 57,0 млрд грн (710,8 тис. одержувачів), страхових виплат — 3,0 млрд грн (30,9 тис. одержувачів), субсидій та пільг — 1,2 млрд грн (96,1 тис. одержувачів).  

Відповідно до Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» у 2023 році перерахунки проведено за 749,9 тис. пенсійних справ. Призначено пенсії для 14,0 тис. осіб.

Усі виплати здійснено своєчасно і в повному обсязі — відповідно до графіка виплат через установи уповноважених банків та відділення поштового зв’язку. 

Забезпечено прийом громадян з питань пенсійного забезпечення, субсидій, пільг, а також страхових виплат — на 17 площадках області. 

Мешканцям області, які звернулися до Головного управління протягом 2023 року, надано 352,9 тис. послуг, зокрема 234,1 тис. послуг з пенсійного забезпечення, 106,9 тис. — з питань субсидій та пільг, 11,9 тис. — з питань соціального страхування.

Під час брифінгу Наталія Рад також зауважила про необхідність проходження кожні шість місяців фізичної ідентифікації пенсіонерами, які набули статусу внутрішньо переміщеної особи до 24.02.2022 та отримують виплати в АТ «Ощадбанк», і детально проінформувала про способи її проведення:

- особисто в будь-якому сервісному центрі Пенсійного фонду України або у відділенні АТ «Ощадбанк» – https://t1p.de/rk5g6

- через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису «Дія.Підпис» («Дія ID») – https://t1p.de/vxr1j;  

- за допомогою відеоконференцзв’язку в територіальному органі Пенсійного фонду України –  https://t1p.de/lfhxz

- у закордонній дипломатичній установі (для пенсіонерів з числа ВПО, які знаходяться за кордоном).

Важливу інформацію було оголошено для отримувачів житлових субсидій та пільг, а саме: до 1 липня 2024 року за продовженням житлової субсидії або пільги необхідно звернутися особам, які одночасно відповідають усім наступним критеріям:

- є отримувачами житлово-комунальної субсидії або пільги;

- були отримувачами субсидії або пільги станом на 24 лютого 2022 року;

- проживали (чи проживають) на тимчасово окупованій території чи в зоні активних бойових дій;

- з початку повномасштабної агресії не зверталися до органів соціального захисту населення чи Пенсійного фонду України за перепризначенням субсидії або пільги.

На всі запитання журналістів керівником Головного управління надано вичерпні відповіді, а також графічно-текстові матеріали для ознайомлення.

Переглянути запис брифінгу можна за посиланням.