портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Надання деяких видів державної допомоги засобами Порталу Дія

Опубліковано 14 серпня 2023 року, 17:39 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Міністерством соціальної політики України 14 серпня  2023 року проведено  нараду  щодо вирішення питань реалізації постанови Кабінету Міністрів України № 1751 від 27.12.2001 «Про затвердження Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми», за участі представників Мінсоцполітики, Державного підприємства «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України» (далі - ДП ІОЦ), регіональних органів соціального захисту населення, управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, військових адміністрацій, міських рад.

Відповідно до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, затвердженого вищевказаною постановою Кабінету Міністрів України, заява про призначення таких видів державної допомоги: допомога на дітей одиноким матерям, допомога при усиновленні дитини, допомога на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність, можна подати також в електронній формі засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі - Портал Дія).

Заява формується засобами Порталу Дія у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, включає інформацію про заявника та дитину. До заяви додаються сканкопії необхідних документів. У разі звернення за призначенням допомоги на дітей одиноким матерям разом із заявою заявник заповнює декларацію.

Сформована та підписана електронним підписом, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, заява передається засобами Порталу Дія шляхом електронної інформаційної взаємодії з інформаційно-комунікаційними системами Мінсоцполітики до відповідного органу соціального захисту населення за задекларованим або зареєстрованим місцем проживання (перебування) або фактичним місцем проживання (для внутрішньо переміщених осіб) заявника для розгляду. 

На нараді обговорено питання надання/відмови в наданні/ допомоги за заявами, отриманими засобами Порталу Дія.

За результатами наради учасниками визначено проблемні питання, які будуть опрацьовані Міністерством соціальної політики України та ДП ІОЦ.

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації