портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Надання реабілітаційних послуг на території області та за її межами під час воєнного стану

Опубліковано 06 вересня 2023 року, 17:01 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації проведено робочу онлайн-зустріч з керівниками та представниками органів соціального захисту населення, Центрів комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю рад територіальних громад, райдержадміністрацій, військових адміністрацій області.

До участі у заході були запрошені координаторка всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» в Донецькій області, радниця голови облдержадміністрації з питань ментального здоров’я Ілона Кислицька, голова ГО «Донецька обласна організація Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю України» Надія Поламарчук та представники громадських об’єднань осіб з інвалідністю області.

Керівники реабілітаційних установ Мар’їнської, Покровської, Дружківської та Добропільської громад області презентували й висвітлили свій досвід з організації роботи установ на території області та за її межами під час воєнного стану.

Пані Ілона Кислицька розповіла учасникам заходу про основні напрямки роботи в рамках реалізації всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» та шляхи її впровадження на території області.

Окремим блоком під час заходу було розглянуто питання щодо організації надання соціальної послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі.

Під час заходу відбувся діалог між інституціями, які задіяні у системі надання реабілітаційних послуг, та обговорені питання, з якими стикаються особи з інвалідністю під час реалізації прав на отримання послуг.