портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Інна Оніпко (номінація "Медикиня року")

Опубліковано 06 вересня 2023 року, 17:34 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь – Інна Оніпко (номінація "Медикиня року").

У Гродівській територіальній громаді живе і працює головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» і за сумісництвом сімейний лікар Інна Вікторівна Оніпко, яка народилася в 1971 році в селі Сергіївка Покровського району Донецької області.

Після здобуття в 1988 році вищої медичної освіти в Донецькому державному медичному університеті Інна Оніпко працювала у закладах охорони здоров’я рідного Покровського району на посадах лікаря, головного лікаря селищної амбулаторії, начальника відділу охорони здоров’я району. Її загальний лікарський стаж – 29 років, в тому числі лікаря-організатора – 26 років.

Після проведення реформи децентралізації влади в Покровському районі Інна Оніпко взяла активну участь в організації КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Гродівської селищної ради, куди 2021 року ввійшло 3 селищних та сільських амбулаторії новоствореної Гродівської селищної територіальної громади. Для ефективної роботи Центру, за підтримки депутатського корпусу, у 2021 році Інна Вікторівна вийшла ініціатором підписання договору «Про співпрацю з надання медичних послуг» між Гродівською та Удачненською селищними радами Покровського району. Це забезпечило збільшення кількості амбулаторій у складі Центру до 5. Завдяки залученню коштів бюджетів різних рівнів, співпраці з громадськими організаціями проведено капітальні ремонти амбулаторій, придбано нове обладнання, збудовано одну амбулаторію.

Під час повномасштабного вторгнення агресора на територію України Центр та амбулаторії працювали в режимі офлайн без переміщення установ до інших регіонів. Мешканці громади з вдячністю сприйняли цей факт. У 2022 році це був чи не єдиний Центр, який працював безпосередньо на території регіону. Велика заслуга в цьому Інни Вікторівни, яка кожного дня приймала не тільки мешканців Гродівської, а й пацієнтів з інших громад. Особливо це було актуально для шахтарів, людей з інвалідністю, дітей. Були дні, коли черга на приймання сягала 150 осіб.

Інна Вікторівна організувала й роботу з надання гуманітарної допомоги у вигляді медикаментів, забезпечення медичних закладів необхідними дезінфекційними засобами, санітарним обладнанням. Амбулаторії забезпечені лікарями на 100%. Лікарі мають медичні автомобілі та необхідний запас медикаментів для надання первинної медичної допомоги, у них є доступ до інтернету.

Головний лікар Інна Оніпко дбає й про заохочення медичних працівників, відзначаючи їх сумлінну роботу почесними грамотами, подяками та преміюванням. Вона постійно опікується справами у кожному колективі, приймає рішення щодо позитивного розв'язання проблемних питань. Особливо це стосується відпусток і взаємозаміни лікарів під час їх тимчасової відсутності, що буває найбільш актуальним для медичних спеціалістів, які проживають на території можливих бойових дій.

Для підтримання свого професійного рівня Інна Вікторівна долучається до офлайн-заходів. Вона була учасником тренінгу «Активне виявлення, супровід та лікування туберкульозу на первинній ланці», що проходив у березні 2023 року в м.Ужгороді; тренінгу з питань інфекційного контролю у закладах охорони здоров’я, що відбувся у травні 2023 року в м.Яремче. Інна Оніпко була учасницею низки онлайн-семінарів, серед яких - «Нова спроможна мережа. Планування. Побудова», «Розшифровка даних з ЕСОЗ. Електронні дані», «Фінансові та юридичні аспекти господарської діяльності з медичної практики у 2023 році» за спеціальністю Організація та управління охороною здоров’я на платформі Громадської спілки «Асоціація медичних закладів України».

Інна Оніпко нагороджена відзнаками Гродівської селищної ради, Покровської РДА, Донецької ОДА та Міністерства охорони здоров’я України. Нагороджена орденом «Медична слава України».

І це ще один приклад, яка вона – жінка Донеччини.

Інші новини за темою